Hyvän mielen vapaaehtoistehtävät

Hyvän mielen vapaaehtoistehtävät

Haluatko tehdä hyvää? Neuvokas Toimintakeskuksen ja MIELI ry:n vapaaehtoistoiminnassa edistät mielen hyvinvointia. Saat merkitystä elämääsi ja iloa yhdessä onnistumisesta. Pieksämäen paikallisessa toiminnassa on mukana reilu

Katso löytyykö alla olevista vaihtoehdoista sinulle sopiva tapa osallistua. Voit myös aina ottaa yhteyttä suoraan Neuvokkaaseen, niin mietitään yhdessä, millainen tehtävä vastaisi kiinnostustasi.

Tervetuloa mukaan auttamaan!
Sinua tarvitaan tekemään hyvää!

Hyvän Mielen Tukijaksi tai Kriisiauttajaksi

Tule tekemään ja auttamaan erilaisissa elämäntilanteissa selviytymisessä. Voit toimia Kriisipuhelimessa, verkossa, kasvokkain tai ryhmissä. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuuntelijana. Saat iloa ja auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Tarjoamme tukihenkilökoulutuksen, työnohjauksen ja virkistystoimintaa.

Neuvokkaassa on mahdollista toimia ystävänä yksinäiselle tai asiointiapuna sitä tarvitsevalle. Ystävätoiminnassa pääset olemaan kanssakulkijana yksinäiselle ikäihmisille, mahdollistamaan ikäihmisen ulkoilun tai olemaan kuuntelevana korvana sitä tarvitsevalle.

Hyvän Mielen Oppaaksi

Tule jakamaan mielen hyvinvointia. Järjestä hyvän mielen tuokioita tai ohjaa toimintaryhmää ja auta vahvistamaan mielenterveystaitoja.

Neuvokkaassa oppaat toimivat esimerkiksi erilaisten ryhmien ohjaajina tai kouluttajina. Neuvokkaan avoimet ryhmät ovat pääosin vapaaehtoistoimijoiden ohjaamia (mm. kahvipussikerho, Neuvokkaan näpertäjät tai yhteislaulutuokio). Onko sinulla jokin taito, jota voisit opettaa muille, keksitään toimintaa yhdessä!

Hyvän Mielen Kippariksi

Tule yhdistystoiminnan aktiiviksi. Toimit hallituksen tai työryhmän jäsenenä, puheenjohtajana, sihteerinä, talous- tai vaikkapa jäsenvastaavana.

Neuvokasta hallinnoi MIELI Pieksämäen mielenterveys ry, ja esimerkiksi kaikki hallituksen jäsenet ovat hyvän mielen kippareita. Lisäksi Neuvokkaan kehittämistyöryhmässä on mahdollista toimia hyvän mielen kipparina.

Hyvän Mielen Viestijäksi

Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta. Vaikuta tärkeän asian puolesta viestimällä.

Mikäli sinua kiinnostavat erilaiset viestinnän tehtävät, voit osallistua esimerkiksi Neuvokkaan sosiaalisen median päivitykseen, tehdä meille tekstejä markkinointiin käytettäväksi tai vaikkapa kuvata videoita toiminnan avuksi.

Hyvän Mielen Rakentajaksi

Rakenna, roudaa tai auta keittiössä, osallistu talkoisiin tai tapahtumajärjestelyihin. Tule mukaan hyvän mielen porukkaan.

Neuvokkaassa on monenlaisia käytännön tehtäviä ja talkooavun mahdollisuuksia tarjolla. Talkooapua tarvitaan yksittäisiin tapahtumiin esimerkiksi kahvituksiin tai vaikkapa narikan hoitamiseen. Neuvokkaassa on mahdollista tehdä talkootyönä myös esimerkiksi käsitöitä, joihin saat materiaalit ja annat vain oman aikasi ja taitosi käytettäväksi. Käsitöitä lahjoitetaan eteenpäin niitä tarvitseville tai myyntituotot käytetään Neuvokkaan toiminnan tukemiseen.

Hyvän Mielen Kumppaniksi

Edistä mielen hyvinvointia ja tue toimintaamme. Liity jäseneksi. Tarjoa tiloja tapahtumiimme, apua markkinointiin tai ammatillista osaamistasi.

Neuvokasta hallinnoin MIELI Pieksämäen mielenterveys ry, oletko sinä jo jäsen?