Näin autamme

kuvituskuva: sininen taivas ja pilviä

Neuvokkaasta saat tukea ja apua arjessa jaksamiseen. Ota yhteyttä niin voimme keskustella, mitä meillä on tarjota juuri sinulle. Olet tervetullut mukaan ryhmätoimintaan tai vaikkapa pistäytymään päiväkahville Neuvokkaaseen ohi kulkiessasi.
Meillä voit myös lukea päivän lehdet.

Kulttuuriluotsi

Tarvitsetko kaveria kulttuuritapahtumiin?  Tai oletko kiinnostunut toimimaan kulttuuriluotsina? Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen, jonka kanssa mennään yhdessä kulttuuritapahtumiin. Luotsit edistävät kulttuurin saavutettavuutta olemalla rohkaisijoina ja kanssakulkijoina. Voit ilmoittautua luotsiksi tai kysyä luotsia mukaan Neuvokkaasta.

Asiointiapu

Saattajaa voi Neuvokkaasta kysyä, jos tarvitsee kertaluontoista asiointiapua, jonka kesto on yleensä noin muutaman tunnin.  Asiointi voi tapahtua esimerkiksi lääkärissä, laboratoriossa, virastoissa, ostoksilla tai kulttuuritapahtumissa.

Asiointiapua voi pyytää kuka tahansa. Asiointiavussa yhteydenotot tulevat yleensä asiakkaalta itseltään, asiakkaan läheiseltä tai asiakkaan pyynnöstä yhteistyötahon, kuten kotipalvelun ammattilaiselta.

Saattajapyynnön esittäjä valmistaudu kertomaan:

  • asiakkaan tarve, mihin hän on menossa ja milloin
  • aikataulu, mihin aikaan vapaaehtoisen olisi hyvä tulla asiakkaan luokse ja kuinka kauan asiointi kestää
  • asiakkaan tiedot: missä hän asuu, otetaanko huomioon apuvälineiden käyttö, asiakkaan tilassa huomioitavat asiat esimerkiksi muistihäiriöt yms. ja tarvittavat yhteystiedot

Tilatessasi asiakkaalle ja saattajalle taksia, muista mainita tilauksen yhteydessä saattajan mukanaolo.

Ystävätoiminta

Neuvokkaaseen voi jättää ystäväpyynnön ja Neuvokkaan vapaaehtoiset ystävät voivat toimia ystävinä yksin jääneille tai itsensä yksinäiseksi tunteville. Neuvokkaan vapaaehtoinen ystävä voi olla apuna ulkoilussa tai ihan vaan seurana! Ystävän tehtävinä on sosiaalinen kanssakäyminen asiakkaan kanssa, yhdessä ulkoilu, harrastaminen, asioilla käyminen yhdessä asiakkaan kanssa tai muu yhteinen tekeminen, josta asiakkaan kanssa yhdessä sovitaan. Kaikista uusista ystäväsuhteista laaditaan kirjallinen sopimus, jota tarkistetaan säännöllisin väliajoin.

Vapaaehtoisten ystävien/saattajien tehtäviin ei kuulu:

  • siivoaminen
  • kotityöt
  • pukeminen (lukuun ottamatta päällysvaatteita)
  • asiakkaan puolesta asioilla käyminen (yhdessä asiakkaan kanssa voidaan käydä)
  • rahan antaminen, lainan takaaminen
  • asiakkaan kyyditseminen autolla

Haluatko lisätietoa Neuvokkaan vapaaehtoisesta saattaja-avusta tai ystävätoiminnasta? Kiinnostaisiko Sinua ryhtyä vapaaehtoiseksi itse?

Lataa tästä asiointiavun ja ystäväpalvelun esite!

Ota yhteyttä Neuvokkaaseen niin kerromme toiminnastamme lisää!
puhelimitse 050 360 0018
sähköpostitse vapaaehtoistoiminta(at)neuvokas.net
tai tämän lomakkeen kautta