Vapaaehtoiseksi?

Kuvassa Neuvokkaan vapaaehtoisia kesäretkellä (noin 50 henkilöä) linja-auton edessä. Taustalla näkyy järvimaisema ja sisävesiristelyyn tarkoitetty laiva.Vapaaehtoistoiminta on yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman pakkoa ja jota ei pidetä velvollisuutena perhettä tai sukua kohtaan.”

Neuvokkaan vapaaehtoistoiminta

Jokainen voi halutessaan toimia vapaaehtoisena, toimimiseen riittää tavallisen ihmisen tieto ja taito. Voit antaa aikaasi vaikka tunnin kuukaudessa tai muutaman viikossa – oman jaksamisen ja kiinnostuksen mukaan. Jokainen tunti on arvokas. Tule mukaan tekemään vapaaehtoistoimintaa kanssamme!

Neuvokkaan vapaaehtoisena tutustut uusiin ihmisiin ja sen myötä saat iloa ja merkitystä elämääsi. Vapaaehtoistoimijana opit uusia asioita itsestäsi ja muista sekä huomaat, että auttaminen tuottaa mielihyvää ja iloa.

Meillä voit toimia vapaaehtoisena esimerkiksi:

  • ystävänä (SPR:n ystävävälitys)
  • tukihenkilönä (MIELI ry)
  • kertaluontoisesti asiointiapuna
  • kulttuuriluotsina
  • äänilehden lukijana
  • talkooapuna
  • esiintyjänä erilaisissa tapahtumissa (mm. musisointi, runonlausunta)
  • ryhmänohjaajana
  • satutätinä tai -setänä
  • jonain muuna, keksitään yhdessä!

Neuvokkaan vapaaehtoisena olet vakuutettu toiminnassasi. Tarjoamme sinulle perehdytyksen vapaaehtoistoimintaan, tukea tekemääsi toimintaan sekä virkistystoimintaa jaksamiseen. Vapaaehtoisena sinulla on lisäksi mahdollista saada koulutusta ja Neuvokas tarjoaa vapaaehtoisilleen myös työnohjausta.

Antamalla arvokasta aikaasi toisille saat iloa ja hyvää mieltä itsellesi ja annat sitä myös muille.

Tervetuloa Neuvokkaan vapaaehtoisten mahtavaan joukkoon!

Miten pääsen mukaan?
Jätä yhteystietosi yhteydenottolomakkeen kautta,  sähköpostitse
vapaaehtoistoiminta(@)neuvokas.net tai  soittamalla p. 050 360 0018,
niin otamme sinuun  yhteyttä ja pääset mukaan toimintaamme!

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset
Koulutuksessa saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista, muistisairaan kohtaamisesta ja valmiudet ikäihmisten kanssa ulkoiluun.  Mukaan mahtuu niin vanhat kuin uudetkin vapaaehtoiset! Koulutus on kaikille avoin, maksuton ja ei sido sinua mihinkään. Koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan, joten kerro kiinnostuksesta:
p. 050 360 0018 tai vapaaehtoistoiminta@neuvokas.net

Vapaaehtoistoiminnan info
Infoja järjestetään tarpeen mukaan noin 2-3 / kaudessa. Mikäli olet kiinnostunut infoon osallistumisesta, etkä pääse varattuna ajankohtana paikalle, ota yhteyttä niin järjestetään sopiva aika yhdessä!
Jos olet kiinnostunut vapaaehtoisena toimimisesta, tästä on hyvä lähteä liikkeelle! Infossa saat tietoa Neuvokas Toimintakeskuksen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista ja perustiedot Neuvokkaan vapaaehtoistoimintaan osallistumisesta. Infoon ei ole ennakkoilmoittautumista ja siihen osallistuminen ei sido sinua mihinkään. Tervetuloa mukaan!

Olemme mukana myös vapaaehtoistyö.fi -sivustolla.

Lataa tästä itsellesi Neuvokkaan vapaaehtoistoiminnan esite!